TERUG NAAR OVERZICHT PUBLICATIES

De Brexit van het Verenigd Koninkrijk en de gevolgen daarvan houden veel BTW-ondernemers al gedurende meerdere jaren bezig. De Brexit betekent voor de Nederlandse BTW-ondernemer die transacties met ondernemers in het Verenigd Koninkrijk heeft dat de BTW-gevolgen met betrekking tot de transacties met het Verenigd Koninkrijk per 1 januari 2021 zijn gewijzigd en dat hij actie moet ondernemen.

BTW en levering vanaf 1 januari 2021

Verkoop aan het Verenigd Koninkrijk - B2B

Afhankelijk van de overeengekomen leveringsconditie moet de afnemer of de Nederlands leverancier de goederen invoeren in het Verenigd Koninkrijk en moet daarvoor Verenigd Koninkrijk invoerrechten en de Verenigd Koninkrijk BTW worden aangegeven en betaald in het Verenigd Koninkrijk. In deze link zijn per goederencode de importtarieven weergeven. Ga na of de huidige overeengekomen leveringscondities moeten worden aangepast, om te voorkomen dat in het Verenigd Koninkrijk inklaringskosten en invoerrechten moeten worden betaald en deze niet aan de afnemer in het Verenigd Koninkrijk afnemer kunnen worden doorbelast. Vanaf 1 januari 2021 moet bij een goederenlevering vanuit Nederland naar het Verenigd Koninkrijk in Nederland een uitvoeraangifte worden gedaan en in het Verenigd Koninkrijk een invoeraangifte. Sommige Nederlandse ondernemers willen hun klanten in het Verenigd Koninkrijk niet met deze extra administratieve verplichtingen opzadelen, en willen de invoerformaliteiten in het Verenigd Koninkrijk voor de klant verzorgen. Dit betekent dat deze Nederlandse ondernemers een BTW-nummer in het Verenigd Koninkrijk aan moeten vragen en BTW bij invoer in het Verenigd Koninkrijk zullen betalen en vervolgens Engelse VAT in rekening moeten brengen.

De invoer-BTW in het Verenigd Koninkrijk kan vanaf 1 januari 2021 in de BTW-aangifte in het Verenigd Koninkrijk worden aangegeven, en hoeft dus niet langer direct bij invoer te worden aangegeven. Dit geldt vanaf 1 januari 2021 voor alle in het Verenigd Koninkrijk geregistreerde BTW-ondernemers. Daarbij geldt een soort ‘ingroeimodel’ wat betreft de douanecontroles, waarbij pas vanaf 1 juli 2021 alle producten die naar het Verenigd Koninkrijk gaan fysiek gecontroleerd worden.

Let op! Vervoer in opdracht van Nederlandse BTW-ondernemers in verband met de uitvoer van goederen naar het Verenigd Koninkrijk, is vanaf 1 januari 2021 belast met 0% BTW.

Verkoop aan het Verenigd Koninkrijk - B2C

Bij verkoop van goederen aan consumenten is sprake van export en is 0% BTW in Nederland verschuldigd. Voor pakketjes die vanuit de EU naar het Verenigd Koninkrijk gaan met een waarde tot GBP 135 komt volgens de Britse overheid een online portaal beschikbaar waarin de in het Verenigd Koninkrijk verschuldigde BTW-bedrag kan worden aangegeven en betaald. Bij pakketjes met een waarde van GBP 135 of meer wordt de BTW van de ontvangers in het Verenigd Koninkrijk geheven. Webshops dienen een BTW-identificatienummer aan te vragen voor de verkoop en verzending van pakketten met een waarde tot en met GBP 135 aan Britse particulieren (Noord-Ieren uitgezonderd), zodat zij de BTW in het Verenigd Koninkrijk aan kunnen geven. Regel dit snel, omdat de wachttijden oplopen.

Ingroeimodel

Wat betreft de douanecontroles heeft het Verenigd Koninkrijk exporteurs iets meer lucht gegeven. Er geldt een soort ingroeimodel, waarbij pas vanaf 1 juli 2021 de volledige grensprocedures voor import gaan gelden en alle goederen naar het Verenigd Koninkrijk gecontroleerd worden. Zo vinden controles tot 1 juli 2021 alleen plaats op producten met een hoog risico, zoals alcohol en tabak, en producten van dierlijke- en plantaardige oorsprong. Deze producten moeten vooraf met de juiste gezondheidscertificaten worden aangemeld.

Inkoop vanuit het Verenigd Koninkrijk

Koopt een Nederlandse BTW-ondernemer goederen van een leverancier in het Verenigd Koninkrijk en worden de goederen in het kader van de levering naar Nederland vervoerd, dan is sprake van import. Er moet bij de Nederlandse Douane een aangifte ten invoer worden ingediend, waarbij de EU invoerrechten moeten worden betaald; daarnaast moet de Nederlandse afnemer ook de BTW bij de Douane aangeven en betalen, tenzij hij over een artikel 23-vergunning beschikt. Het voordeel van een artikel 23-vergunning is dat de invoer-BTW niet bij de grens aan de Douane wordt betaald, maar in de BTW-aangifte wordt aangegeven en in dezelfde BTW-aangifte in aftrek kan worden gebracht. Dit leidt tot een liquiditeitsvoordeel.

Inkoop door wijze van import door Britse BTW-ondernemer

Wanneer de in het Verenigd Koninkrijk gevestigde ondernemer goederen vanuit het Verenigd Koninkrijk importeert naar Nederland, is bij een daaropvolgende levering aan een Nederlandse BTW-ondernemer de BTW over de levering verlegd naar de Nederlandse ondernemer op grond van artikel 12 lid 3 Wet OB. Dit geldt ook als de Britse ondernemer een fiscaal vertegenwoordiger in Nederland heeft aangesteld. 

Let op! BTW-ondernemers in het Verenigd Koninkrijk die vanuit het Verenigd Koninkrijk zelf goederen naar de EU willen importeren, moeten een fiscaal vertegenwoordiger aanstellen in het betreffende EU-land.

Vereenvoudigde ABC-levering

Vanaf 1 januari 2021 is de mogelijkheid vervallen tot toepassing van de vereenvoudigde ABC-levering. Hierdoor moet bij een levering van goederen, waarbij A aan B levert, en B vervolgens aan C levert en de goederen rechtstreeks van A naar C gaan, B voor de BTW registreren in het land van C als het internationale vervoer toerekenbaar is aan de schakel A-B. Bij toepassing van de vereenvoudigde ABC-levering hoeft B niet in het EU-land van C voor de BTW te registreren.

Call-off stock

De vereenvoudiging voor call- off stock is niet langer mogelijk vanaf 1 januari 2021. Dit speelt als een leverancier voorraad in een ander EU-land overbrengt maar de verkoper eigenaar hiervan blijft. De verkoper hoefde zich voorheen meestal niet te laten registeren in het land van de afnemer, maar vanaf 1 januari 2021 moet dit wel als het call-off stock in het Verenigd Koninkrijk betreft.

BTW en diensten vanaf 1 januari 2021

Verkoop aan het Verenigd Koninkrijk - B2B

B2B: Na een Brexit is de dienst volgens de hoofdregel belast in het land van de afnemer, het Verenigd Koninkrijk. De ondernemer vermeldt geen BTW op de factuur maar de woorden ‘VAT Out of Scope’. Afhankelijk van de wetgeving in het Verenigd Koninkrijk moet de afnemer BTW aangeven.

Verkoop aan het Verenigd Koninkrijk - B2C

B2C: De dienst is belast in Nederland. De Nederlandse ondernemer moet 21% BTW in rekening brengen. Voor een aantal diensten, zoals diensten met betrekking tot onroerende zaken en restaurant- en cateringdiensten, gelden andere regels om vast te stellen waar de BTW verschuldigd is. De verkoop van elektronische diensten aan particulieren in het Verenigd Koninkrijk is belast in het Verenigd Koninkrijk. De Nederlandse ondernemer die elektronische diensten levert aan particulieren in het Verenigd Koninkrijk moet zich daarom in het Verenigd Koninkrijk registeren. Mogelijk dat dit geregeld kan worden via het portaal waarin ook de online verkoop van goederen wordt gerapporteerd.

Let op! Na de Brexit is de BTW die een in Nederland gevestigde ondernemer betaalt in verband met BTW-vrijgestelde financiële diensten die hij verricht aan afnemers in het Verenigd Koninkrijk in aftrek te brengen. Voor 1 januari 2021 was dat niet mogelijk.

Inkoop vanuit het Verenigd Koninkrijk

Door de Nederlandse ondernemer van een ondernemer in het Verenigd Koninkrijk afgenomen diensten zijn belast in Nederland en aan te geven bij vraag 4a van de BTW-aangifte, tenzij het gaat om een dienst waarvoor een uitzondering geldt, zoals een dienst met betrekking tot onroerende zaken.

Noord-Ierland en BTW-gevolgen vanaf 1 januari 2021

Uit de tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk gemaakte afspraken blijkt dat Noord-Ierland onderdeel blijft van het douanegebied van de EU. Hierdoor ontstaan er ook na 31 december 2020 geen douaneverplichtingen bij vervoer van goederen tussen Noord-Ierland en de EU.

Let op! Wanneer het vervoer via Engeland, Schotland of Wales gaat, dan moet dit plaatsvinden onder de regeling douanevervoer. Op goederenleveringen aan BTW-ondernemers in Noord-Ierland blijft het stelsel van intracommunautaire leveringen van toepassing.

Actiepunten handel met het Verenigd Koninkrijk vanaf 1 januari 2021

Door de coronacrisis is de Brexit wellicht wat naar de achtergrond verschoven, maar het is de hoogste tijd om maatregelen in verband hiermee te treffen:

BTW-teruggave

Vraag de in 2020 in het Verenigd Koninkrijk betaalde BTW op de gebruikelijke manier (via portal van de Nederlandse Belastingdienst) zo snel terug. De verwachting is dat vanaf 1 april 2021 de in het Verenigd Koninkrijk betaalde BTW terug moet worden gevraagd bij de Engelse Belastingdienst. 

EORI-nummer

Een Nederlandse BTW-ondernemer heeft een EORI-nummer nodig om zaken te doen met ondernemers buiten de EU. Ga nu alvast na wat uw EORI-nummer is, zodat de transacties met het Verenigd Koninkrijk door kunnen gaan. Ondernemers die nog geen EORI-nummer hebben worden geadviseerd dit zo snel mogelijk aan te vragen bij de Nederlandse Douane (www.douane.nl). Ga ook na of de aangiftesoftware moet worden aangepast, zodat douaneaangiften (voor zowel invoer als uitvoer) kan worden gedaan of neem contact op met een softwareleverancier, die dergelijke speciale douanesoftware kan leveren.

Artikel 23-vergunning

Veel BTW-ondernemers zaken doen met het Verenigd Koninkrijk hebben van de Belastingdienst een brief ontvangen waarin de Belastingdienst de ondernemer wijst op de mogelijkheid om een artikel 23-vergunning aan te vragen. De BTW-ondernemer mag, als hij een Artikel 23-vergunning heeft, de BTW bij invoer van goederen aangeven in de BTW-aangifte bij vraag 4a, in plaats van dat de BTW direct bij invoer verschuldigd is, zodat dit de BTW-ondernemer een liquiditeitsvoordeel oplevert. De artikel 23-vergunning kan worden aangevraagd als aan de eisen daarvoor wordt voldaan:

  • De ondernemer woont in Nederland of is daar gevestigd;
  • De ondernemer importeert regelmatig goederen uit niet-EU-landen;
  • De ondernemer voert een aparte administratie waaruit blijkt hoeveel BTW bij import verschuldigd is;
  • De ondernemer doet per maand of per kwartaal BTW-aangifte.

AEO-vergunning

Overweeg of het zinvol is om een AEO-vergunning aan te vragen. De Douane stelt zich soepeler op tegen ondernemingen met een AEO-certificering. Zo worden bijvoorbeeld minder fysieke- en documentcontroles uitgevoerd. En door buitenlandse handelspartners wordt steeds vaker gevraagd of de ondernemer met wie zij zaken doen over een AEO-certificering beschikt, zodat de beschikking over een AEO-certificering de aantrekkelijkheid als internationale handelspartner vergroot. De Belastingdienst/Douane bezoekt elk bedrijf dat een AEO-aanvraag indient, en spreekt dan met de directie van het bedrijf en personen die betrokken zijn bij het uitvoeren van het AEO-self-assessment.

Let op! Een AEO-certificering brengt verplichtingen met zich mee, zoals het regelmatig evalueren van douane-processen en waar nodig actie ondernemen om aan de vele regels te voldoen.

Daarnaast moeten BTW-ondernemers de volgende punten nalopen en de administratie hierop aanpassen:

  • Welke verkoopvoorwaarden moeten na de Brexit worden aangehouden?
  • Onder welke goederencode moeten de goederen worden ingedeeld, zodat het invoer-percentage vast gesteld kan worden?
  • Hoe wordt de douanewaarde van de goederen bepaald?
  • Wat is de (douane-technische) oorsprong van de goederen?
  • Zijn op de uit te voeren goederen niet fiscale maatregelen, zoals bijvoorbeeld veterinaire controles van toepassing?
  • Worden de goederen aangemerkt als goederen voor tweeërlei gebruik of militaire goederen?

Overige actiepunten

  • In gesprek gaan met leveranciers, afnemers en andere schakels in de bedrijfsketen;
  • Werknemers vrijmaken of een commissie instellen die zich bezig houdt met de voorbereiding van de onderneming op de Brexit en voor het volgen van de laatste ontwikkelingen:
  • Uitzoeken of er extra (service)contracten, licenties, diploma’s en dergelijke nodig zijn;
  • Onderzoek doen naar kansen door de Brexit, zijn er bijvoorbeeld nieuwe afnemers te vinden.
  • Check de opslag van data: bewaart u persoonsgegevens in het Verenigd Koninkrijk of gebruikt u een Britse server? Ga na wat hierbij de regels zijn per 1 januari 2021.

Service Rijksoverheid

De BTW-ondernemer kan een Brexit Impact-scan doen, welke beschikbaar is gesteld door de Rijksoverheid. Ook kunnen MKB-ondernemers in aanmerking komen voor subsidie. De Rijksdienst voor Ondernemer Nederland stelt Brexit-vouchers beschikbaar, waarmee de MKB-ondernemer subsidie krijgt voor het verkrijgen van advies over alternatieve markten en de gevolgen van de Brexit voor de onderneming. De vouchers geven een korting tot 50% van de kosten voor het advies van een externe deskundige.

De Belastingdienst heeft een Brexit-tool ontwikkeld waarmee een BTW-ondernemer kan zien wat de BTW-gevolgen zijn. Voor douane-zaken is een soortgelijke tool ontwikkeld die de gevolgen van het Brexit voor douanezaken uitlegt.

Conclusies

De uitvoering van een Brexit heeft gevolgen voor iedere BTW-ondernemer die goederen of diensten inkoopt of verkoopt vanuit of aan het Verenigd Koninkrijk. Het is van belang actie te ondernemen zodat de handel met het Verenigd Koninkrijk na het Brexit doorgang kan vinden en de ondernemer geen inkomsten misloopt.

Heeft u vragen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Neem vrijblijvend contact op via onderstaand formulier

Via het contact formulier aanvraag gratis consult kunt u contact opnemen met de auteur van de publicatie. Het contact opnemen is gratis en verplicht u tot niets. De specialist zal zelf aangeven vanaf wanneer de kosten gaan lopen en wat deze kosten zijn. Het beste kunt u de met de specialist afgesproken kosten laten vastleggen in een email of een offerte. Volgens de algemene voorwaarden van dit platform houdt onze dienstverlening daar op. Wij zullen je wel vragen het contact met de specialist te waarderen door middel van een e-mail met daarin 3 vragen. Hoe waardeer je het (professionele) contact met de specialist, hoe waardeer je het contact inhoudelijk op het gebied van kennis van zaken, hoe waardeer je de snelheid van handelen / leveren van de specialist. Deze drie scores houden wij bij op de profielpagina van de specialist in een anomiem gemiddeld cijfer / score voor deze specialist zodat anderen er gebruik van kunnen maken. Wij stellen uw feedback dan ook erg op prijs.

Fleximaal.com meer klanten, beter online krachtiger ondernemen.
Studio Lot Interieur
uitgelicht
Studio Lot Interieur

Mijn missie is om de ruimte waarin je woont en werkt om te toveren tot een inspiratievolle plek, omringd door rust, helemaal passend bij jou.

Studio Lot Interieur

Fleximaal.com de ontbrekende schakel voor bedrijven.

Visitors

13.886

Pages served

1.671.346

Retention

11.5 min

Interactions

1.110

BTW

31 May 21

Commissaris en lid bezwarenadviescommissie niet altijd BTW-ondernemer, aldus de Hoge Raad

17 May 21

Verhuur van kantoorruimte door de DGA aan de eigen BV: een economische activiteit voor de BTW?

18 Mar 21

Dien BTW jaarsuppletie over 2020 voor 1 april 2021 in

16 Feb 21

BTW en wijzigingen e-commerce per 1 juli 2021

15 Feb 21

BTW en Brexit (update)

Meer
Minder
11 Feb 21

BTW en zonnepanelen

2 Feb 21

BTW en thuiswerken

2 Feb 21

BTW terugvragen als prestatie niet doorgaat of uitgesteld wordt

11 Jan 21

Wordt kasstelsel in BTW-aangifte terecht toegepast? Check de voorwaarden voor toepassing kasstelsel en voorkom boete

11 Jan 21

Wat zijn de aandachtspunten bij het indienen van de (laatste) btw-aangifte over 2020?

11 Jan 21

BTW-vrijstelling freelance pedagogisch medewerker in de kinderopvang? Rechter moet straks meer duidelijkheid geven over reikwijdte vrijstelling.

8 Jan 21

BTW en suppletieaangifte. Geef een BTW-schuld tijdig aan via BTW-suppletie

8 Jan 21

Let bij btw-ondernemers op inlenersaansprakelijkheid en fiscale eenheid. En waar moet u op letten om correctie van BTW-aftrek te voorkomen?

8 Jan 21

Let op de BTW als u zaken doet met het buitenland. Over webshops, terugvragen buitenlandse BTW en de MOSS-aangifte

8 Jan 21

Herziening-BTW op investeringsgoederen goed geregeld? Let op herzieningstermijn van 5 of 10 jaar in laatste btw-aangifte boekjaar

8 Jan 21

BTW-wijzigingen per 1 juli 2021

7 Jan 21

Laatste stand van zaken nieuwe kleine ondernemersregeling (OVOB)

19 Nov 20

Hoe ver gaat de toepassing van een BTW-vrijstelling?

2 Nov 20

Let op pro rata berekening btw bij zowel belaste als vrijgestelde prestaties

9 Oct 20

BTW en Brexit 1 januari 2021

28 Sep 20

BTW, overdrachtsbelasting en Prinsjesdag 2020

10 Aug 20

Commissaris en lid bezwarenadviescommissie geen BTW-ondernemer, aldus de Hoge Raad

3 Jul 20

Praktische regeling BTW-herziening opfokkosten melk- en jongvee

2 Jun 20

BTW-aftrek zonnepanelen bij particulieren, scholen, VvE’s en gemeenten

21 May 20

Berekening herzienings-BTW in opfokkosten melk- en jongvee

24 Apr 20

Verbeter uw BTW-positie in coronatijd

28 Mar 20

Snelle BTW-reparaties ten aanzien van toepassing 0% BTW bij intracommunautaire leveringen

19 Mar 20

Wat is moment van BTW-heffing bij vouchers, waaronder cadeaubonnen?

5 Mar 20

Wijziging btw-regeling bij voorraad op afroep & consignatievoorraad

3 Feb 20

Brexit van 1 februari 2020 heeft nu nog geen BTW-gevolgen

20 Jan 20

Aandachtspunten laatste BTW-aangifte 2019

17 Jan 20

BTW privé gebruik auto in laatste BTW aangifte 2019

6 Dec 19

Nieuw BTW-identificatienummer eenmanszaken per 1 januari 2020

2 Nov 19

Eindejaarstips BTW 2019 en wetswijzigingen BTW 2020

4 Oct 19

BTW-heffing en aftrek van BTW bij investeringen in zonnepanelen

16 Sep 19

"Quick fixes" BTW ten behoeve van internationale handel binnen de EU per 1 januari 2020

12 Jul 19

Toepassing herzieningsregels bij opfokkosten van jongvee en melkkoeien leidt volgens Hoge Raad tot BTW-teruggaaf voor landbouwer

1 Jul 19

Wat is plaats van dienst voor BTW bij interactieve webcamsessies?

28 Jun 19

Commissarissen toch geen BTW ondernemer!

24 May 19

Update BTW-gevolgen voor en na de Brexit

24 May 19

Vraag de in 2018 in het Verenigd Koninkrijk betaalde BTW zo snel mogelijk terug!

21 May 19

Vanaf 1 juni 2019 aanmelden voor toepassing nieuwe kleine ondernemersregeling BTW per 1 januari 2020

10 Apr 19

Pas op met BTW-aftrek bij uitstaande leningen en aandelen!

10 Apr 19

Uitreiken creditfactuur niet altijd voldoende om ten onrechte gefactureerde BTW te herstellen

31 Mar 19

Oud mobiel chalet is onroerende zaak voor de BTW, aldus Hof

28 Feb 19

Vraag in Verenigd Koninkrijk betaalde BTW terug ruim vóór 1 juni 2019!

3 Feb 19

Opnieuw uitstel: BTW-gevolgen van de Brexit voor de Nederlandse ondernemer

12 Jan 19

Aanscherping 0%-tarief BTW voor zeeschepen per 1 januari 2019

6 Dec 18

Vereenvoudiging BTW bij digitale diensten in de EU per 1 januari 2019

3 Dec 18

Investeren in grond voor aanleg van zonneparken

15 Nov 18

Fiscale eenheid BTW tussen maatschap en BV wordt door Belastingdienst bestreden

3 Nov 18

Welk moment is beslissend voor toepassing 6% of 9% BTW-tarief rond 1 januari 2019?

5 Oct 18

Check de naheffingsaanslag BTW; voorkom teveel BTW-afdracht en boetes

24 Sep 18

Terugvragen buitenlandse BTW voor 1 oktober 2018

9 Aug 18

BTW prive gebruik auto in de laatste BTW-aangifte 2018

9 Aug 18

Verhuur ligplaatsen is voor BTW geen gelegenheid geven tot sportbeoefening

9 Aug 18

Subsidie veelal niet van invloed op (Pre) pro-rata BTW

9 Aug 18

Nieuw besluit van 29 juni 2018 over maatstaf van heffing BTW

1 May 18

Vrijmarkt Koningsdag: moet u BTW afdragen?

28 Mar 18

Dien BTW jaarsuppletie over 2017 vóór 1 april 2018 in!

8 Mar 18

BTW-gevolgen van het gewijzigde Besluit Administratieve-, facturerings- en andere verplichtingen

26 Jan 18

BTW privégebruik auto in de laatste BTW-aangifte 2017

19 Jan 18

BTW-feest zonnepanelen! Claim de maximale BTW-teruggave, ook over de investering in het dak, en vraag die tijdig terug!

17 Jan 18

Btw-vrijstelling voor sportbeoefening wordt in 2019 verruimd en niet langer beperkt tot leden

1 Dec 17

Btw-wijzigingen 2018: laatste update

2 Nov 17

Check of uw instelling de sociaal-culturele btw-vrijstelling kan claimen

19 Oct 17

BTW landbouwregeling/ veehandelsregeling is per 1 januari 2018 afgeschaft

19 Oct 17

Toepassing koepelvrijstelling per 1 januari 2018 ingeperkt: beperk het BTW-nadeel!

27 Sep 17

Wees alert op belangrijke BTW-wijzigingen in Belastingplan 2018!

11 Sep 17

Toepassen 0% BTW tarief bij grensoverschrijdende leveringen kan alleen onder strikte voorwaarden

4 Sep 17

BTW bij sponsoring van gratis evenementen

4 Sep 17

Let op de BTW bij regeling voor afstandsverkopen; voorkom monsterboetes in België

24 Aug 17

BTW en internationaal personenvervoer

24 Aug 17

Overgang landbouwregeling naar BTW-belast ondernemerschap

24 Aug 17

BTW-belaste prestaties in de zorg

4 Jul 17

Snelle actie vereist bij afwikkeling bezwaar BTW privé gebruik auto

4 Jul 17

Versoepeling regels voor teruggave BTW op oninbare vorderingen vanaf 1 januari 2017

4 Jul 17

Meer duidelijkheid over BTW-vrijstelling voor diensten door lijkbezorgers, crematoria en exploitanten van begraafplaatsen

4 Jul 17

Meldplicht adviseur bij niet-indienen suppletie BTW. Loop ook als adviseur geen risico op boetes!

4 Jul 17

Voorkoming aansprakelijkheid bij beëindiging fiscale eenheid BTW. Meld dit tijdig!

4 Jul 17

Moeiende holding? Stel recht op BTW aftrek veilig!

4 Jul 17

Wetsvoorstel herziening BTW voor diensten

4 Jul 17

Overdrachtsbelasting: 2% of 6%? Wat is een woning?

4 Jul 17

BTW-aftrek op business seats? Let op de drempel van € 227!

30 May 17

BTW en suppletie; loop geen onnodige BTW risico’s!

Waarom fleximaal?

Zichtbaar & Vindbaar in Google

Je eigen website hoger in Google door collectieve SEO.

Snellere lancering nieuws

Dagelijks nieuwe content. Hoger in Google.

Extra marketing kanaal

Maandelijks tienduizenden bezoekers. Hoge retentie. Leads via je content.

Laagdrempelig in contact met je doelgroep

Voeg spelvormen (gamification) toe om drempels te verlagen en het eerste contact makkelijker te maken.

Marketing terwijl je werkt voor je klanten

Marketing automatisering voor MKB.

Marketing speeltuin voor ondernemers en marketeers

Wat werkt en wat werkt niet in je marketing, je test het snel met Fleximaal gesprinte marketing.

Competentie management en verbindingsmakelaar

"On the go" leren door modulair maatwerk.

Sneller schakelen workforce

Sneller schakelen, sneller schalen. Vacatures en detachering.

Leeds en projecten

Gaten in je cashflow? Doe mee aan projecten.